Pressmeddelanden från Bildmuseet

Konst och fysik på Bildmuseet

2018-10-31
Svarta hål, mörk materia, gravitation, rymd, tid och rörelse är fenomen som fascinerar både forskare och konstnärer. Bildmuseet presenterar Entangle / Konst och fysik, en utställning med måleri, installation, mode, skulptur, film, digital konst och fotografi inspirerad av vetenskapen om de fundament...

Ângela Ferreiras soloutställning öppnar på Bildmuseet

2018-10-31
Ângela Ferreira intresserar sig för postkoloniala frågor och hur arkitektur och miljöer bär spår av historia, politik och ideologi. I utställningen Pan African Unity Mural, som öppnar fredag 16 november, presenterar hon skulpturer och muralmålningar på olika platser i Bildmuseet. Det här är konstnär...

Ny utställning på Bildmuseet: William Kentridge / The Refusal of Time

2018-09-26
Kan vi någonsin verkligen förstå tidens flykt i en värld i ständig förändring? Som den första konstinstitutionen i Sverige presenterar Bildmuseet William Kentridges The Refusal of Time. Den storskaliga installationen öppnar för allmänheten på fredag 12 oktober.

Ekologi, performance och fysik på Bildmuseet i höst

2018-08-21
Ekologi, kropp, rörelse, tid, fysik och frågor om kolonialism och demokrati. Höstens program på Bildmuseet bjuder på politik och estetik, världskonst och lokala samarbeten. Välkommen till pressfrukost på tisdag 28 augusti kl 10 då vi berättar om våra närmaste satsningar.

Performancehelg på Bildmuseet och Norrlandsoperan

2018-07-09
Den 7–9 september arrangeras Rum för performance, en intensiv helg som fyller både Norrlandsoperans och Bildmuseets lokaler med performance från såväl Sverige som andra länder. Allt på programmet är gratis för att locka nyfikna att se föreställningar och konstperformance de annars inte har möjlighet...

Ekologins visionärer på Bildmuseet

2018-05-31
Sommarvernissage på Bildmuseet på fredag 15 juni! Två nya utställningar invigs. En av dem är Ekologins visionärer med verk av internationella konstnärer som föreslår mer hållbara inställningar till människans plats på jorden.

Fotografi av Jochen Lempert på Bildmuseet i sommar

2018-05-31
Under Bildmuseets sommarvernissage fredag 15 juni invigs två nya utställningar. En av dem är Jochen Lemperts separatutställning, konstnärens första i Norden. Med analog 35-mm kamera registrerar han djur och natur, och finner också motiv i storstadsmiljöer som hemstaden Hamburg.

Konsthögskolans masterutställning öppnar på Bildmuseet

2018-04-23
Under Bildmuseets Art Friday den 4 maj öppnar den årliga avgångsutställningen av studenterna vid Konsthögskolans masterprogram, kulmen på fem års studier i fri konst.

Mäktig filminstallation av John Akomfrah öppnar på Bildmuseet

2018-03-31
Bildmuseet presenterar ett nytt verk av den brittiske konstnären och filmaren John Akomfrah, hans största projekt hittills. Purple är en trollbindande sexkanalig videoinstallation om människans relation till naturen och planeten. Utställningen öppnar 13 april kl 19:00 i närvaro av konstnären.

Årets bilderbok presenteras på Bildmuseet

2018-03-08
Under Art Friday med Littfest 16 mars öppnar Bildmuseet utställningen Årets svenska bilderbok / Fågeln i mig flyger vart den vill. Författaren och bildskaparen Sara Lundberg medverkar under vernissagen.

Umeå universitets nyhetsarkiv


Sidansvarig: Helena Vejbrink

Utskriftsversion

RSS-flöden

Prenumerera på våra pressmeddelanden som RSS-flöde:

Pressmeddelanden från Bildmuseet