Till umu.se

Nyheter från Konstnärligt campus

Babels torn – världens högsta 3D-utskrift
i sitt slag på gång i Umeå

2017-03-07
Med en 3D-skrivare som hänger fritt kan utskrifterna bli nästan oändligt höga, som Babels torn. Principen testas nu i ett pågående innovationsprojekt på Sliperiet i Umeå där man bygger ett torn som redan tros vara det högsta av sitt slag.

Årets svenska bilderbok utsedd

2017-02-08
Juryn för det nationella bilderbokspriset Snöbollen har utsett Djur som ingen sett utom vi av Ulf Stark och Linda Bondestam till den bästa svenska bilderboken i 2016 års utgivning. Priset delas ut under Littfest och i samband med det presenteras boken i en utställning på Bildmuseet.

Ny bok: The Nuclear Culture Source Book

2017-01-05
En ny bok, The Nuclear Culture Source Book, reflekterar över stora och svårgripbara frågor om strålning och kärnteknik genom samtida konst och kultur. Boken är utgiven i samband med Bildmuseets pågående utställning och editerad av gästande curator Ele Carpenter.

”Alla forskare brinner för något och i mitt fall är det social rättvisa”

2016-09-18
Hallå där Ambra Trotto! Vi ställer fem frågor till Ambra Trotto, universitetslektor vid Arkitekthögskolan i Umeå och föreståndare för Interactive Institute.

Bildmuseet visar konst i atomkraftens tidsålder

2016-09-16
Perpetual Uncertainty samlar konstnärer från Europa, Japan, USA och Australien som undersöker erfarenheter av atomkraft, radioaktivt avfall, strålning och den komplexa relationen mellan kunskap och mycket långa tidsperspektiv. Utställningen öppnas på söndag 2 oktober av Hans Adolfsson, rektor vid Um...

Öppet hus på Sliperiet

2016-09-12
Öppna digitala verkstäder, samarbete med länets största industrier och forskningsprojekt om 3D-utskriven arkitektur är bara ett axplock av vad Sliperiet på Umeå universitet har ägnat sig åt sedan dörrarna slogs upp i september 2014. Nu bjuder vi in till tvåårsfirande och alla är välkomna!

Performanceveckor på Bildmuseet

2016-09-09
I ett samarbete med Vita Kuben bjuder Bildmuseet in till tre veckor med performance – över tjugo akter av internationella och svenska konstnärer ingår i programmet. Dessutom film, föreläsningar och workshops. Invigningskväll på tisdag 13 september kl 18:00, med fri entré, kafé och bar.

Snart lanseras en ny webb för dig som vill börja plugga

2016-09-05
Arbetet pågår för fullt med att ta fram nya webbsidor för Umeå universitets program och kurser. En helt ny webbplats lanseras 12 september.Där kommer du lättare att hitta det du söker, den blir enklare att använda både i mobilen och på andra plattformar. Vi hoppas också att den kommer att kännas mer...

Bildmuseet presenterar sitt höstprogram

2016-08-23
Media hälsas välkommen till en pressträff på Bildmuseet på tisdag 30 augusti kl 10-11, då vi presenterar höstens program.

Arkitekthögskolan inrättar masterprogram

2016-06-28
Rektor vid Umeå universitet inrättade i dag ett konstnärligt masterprogram i arkitektur vid Arkitekthögskolan. Den tvååriga utbildningen får namnet Masterprogrammet i arkitektur och stadsbyggnad.

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Michael Nordvall

Utskriftsversion

Prenumerera på nyheter

Prenumerera på våra nyheter som RSS-flöde: Nyheter