Nyheter från Konstnärligt campus

Konsthögskolans masterutställning öppnar på Bildmuseet

2017-04-25
Årets examensutställning av masterstudenterna vid Konsthögskolan i Umeå öppnar på Bildmuseet på lördag 6 maj och pågår därefter i drygt två veckor. Varmt välkommen till pressvisning på torsdag 4 maj 10:00.

De samtalar om Apberget

2017-04-20
Konstnären Johannes Samuelsson och journalisten Erik Persson, båda medarbetare på Arkitekthögskolan i Umeå, samtalar med före detta stadsarkitekt Hans Åkerlind om kommunalt arbete, demokrati och samhällsplanering med utgångspunkt i Apberget på Västerbottens museum den 26 april.

Jonatan: Att läsa arkitektur är en livsstil

2017-04-10
Andraårsstudenten Jonatan Urpiala tycker att klassen och undervisningen på Arkitektprogrammet fungerar bra. Kursarna hjälper varandra att ta sig igenom den kreativa processen, ibland jobbar man ensam, ibland i grupp. Han tycker att man lär sig mycket om både sig själv och andra när man utvecklar pro...

Erik: Hemtrevligt och bra sammanhållning!

2017-04-07
Erik Karlsson har två stora passioner i livet – snowboardåkning och arkitektur. Redan som barn var han intresserad av att bygga och konstruera olika saker och då väcktes hans intresse för form, funktion och design.

Alexander: Våga satsa och var inte rädd för att misslyckas!

2017-04-05
Att Umeå universitets arkitektprogram har en konstnärliga profil var det som lockade Alexander Johnsson att söka sig hit, samtidigt som han hade hört bra saker om skolan. Snart är det första läsåret avverkat och kul har det varit.

Tove: Lita på dina idéer och dig själv!

2017-04-04
Tove Brunberg är dansare och koreograf och pluggar nu första året på Umeå universitets arkitekthögskola.

Albin: Lärarna är grymma!

2017-04-03
Albin Pettersson Bråthe är en skidtokig göteborgare som trivs bra i Umeå. Snart har han avverkat det första läsåret på det femåriga arkitektprogrammet och det bästa med att läsa arkitektur tycker han är friheten och att det är ett väldigt brett ämne.

Babels torn – världens högsta 3D-utskrift
i sitt slag på gång i Umeå

2017-03-07
Med en 3D-skrivare som hänger fritt kan utskrifterna bli nästan oändligt höga, som Babels torn. Principen testas nu i ett pågående innovationsprojekt på Sliperiet i Umeå där man bygger ett torn som redan tros vara det högsta av sitt slag.

Årets svenska bilderbok utsedd

2017-02-08
Juryn för det nationella bilderbokspriset Snöbollen har utsett Djur som ingen sett utom vi av Ulf Stark och Linda Bondestam till den bästa svenska bilderboken i 2016 års utgivning. Priset delas ut under Littfest och i samband med det presenteras boken i en utställning på Bildmuseet.

Ny bok: The Nuclear Culture Source Book

2017-01-05
En ny bok, The Nuclear Culture Source Book, reflekterar över stora och svårgripbara frågor om strålning och kärnteknik genom samtida konst och kultur. Boken är utgiven i samband med Bildmuseets pågående utställning och editerad av gästande curator Ele Carpenter.

Sidansvarig: Michael Nordvall

Prenumerera på nyheter