Till umu.se

Nyheter från Konstnärligt campus

Konsthögskolans rektor till chefsjobb i Zürich

2017-07-20
Swetlana Heger-Davis, rektor för Konsthögskolan vid Umeå universitet, har utsetts till chef för enheten Konst & Media vid konsthögskolan i Zürich i Schweiz.

Det konstnärliga skapandet tar inte sommarlov

2017-07-05
Intendenten Robert Djärv har arbetat på Konsthögskolan i drygt 20 år. Lika länge har det erbjudits sommarkurser. När det gäller utbudet berättar han att det handlar om att ligga rätt i tiden och känna av rådande trender i konstvärlden för att möta studenternas efterfrågan. Hittills har det aldrig va...

Sommarvernissage på Bildmuseet 18 juni

2017-06-01
Blod, eld, jord, vatten och den egna kroppen – Ana Mendietas poetiska och drabbande verk från 1970- och 1980-talet är en säregen balansakt mellan utsatthet och styrka. Välkommen på torsdag 15 juni kl 10 till pressvisning av den största presentationen av Mendietas konstnärskap som visats i Sverige.

Arkitektstudenter ställer ut om landsbygdsutveckling och sociala mötesplatser

2017-05-28
Fredagen den 2 juni firar Arkitekthögskolan vid Umeå universitet slutet på läsåret med en utställning av studentprojekt från alla fem årskurser. Projekten tar avstamp från utforskandet av bland annat järnvägstationsområdet vid Umeå C, den norska glesbygdskommunen Træna och megastaden Ahmedabad i Ind...

Stor fest när Bildmuseet firar 5 år på Konstnärligt campus

2017-05-09
På lördag 20 maj kl 18-01 firar Bildmuseet 5 år på Konstnärligt campus och bjuder in till en festkväll med konst, musik, mingel och dans. I programmet finns konstnärerna Jumana Emil Abboud och Roger Metto, artisten Iiris Viljanen, acidtechno-duon Bottenvikens silverkyrka och dj-kollektivet Liquid Sk...

Roger Metto / Kryosfär

2017-05-09
På lördag 20 maj firar Bildmuseet 5 år på Konstnärligt campus. Två nya utställningar öppnas under festkvällen, en av dem är Roger Metto / Kryosfär med målningar av storslagna bergsmassiv och djupa dalgångar i en högt uppdriven färgskala.

Jumana Emil Abboud / Hästen, fågeln, trädet och stenen

2017-05-09
På lördag 20 maj firar Bildmuseet 5 år på Konstnärligt campus. Två nya utställningar öppnas under festkvällen. En av dem är Jumana Emil Abboud / Hästen, fågeln, trädet och stenen – lågmälda akvareller, monumentala väggmålningar, ljudverk och videoinstallation inspirerade av palestinsk folklore.

Konsthögskolans masterutställning öppnar på Bildmuseet

2017-04-25
Årets examensutställning av masterstudenterna vid Konsthögskolan i Umeå öppnar på Bildmuseet på lördag 6 maj och pågår därefter i drygt två veckor. Varmt välkommen till pressvisning på torsdag 4 maj 10:00.

De samtalar om Apberget

2017-04-20
Konstnären Johannes Samuelsson och journalisten Erik Persson, båda medarbetare på Arkitekthögskolan i Umeå, samtalar med före detta stadsarkitekt Hans Åkerlind om kommunalt arbete, demokrati och samhällsplanering med utgångspunkt i Apberget på Västerbottens museum den 26 april.

Jonatan: Att läsa arkitektur är en livsstil

2017-04-10
Andraårsstudenten Jonatan Urpiala tycker att klassen och undervisningen på Arkitektprogrammet fungerar bra. Kursarna hjälper varandra att ta sig igenom den kreativa processen, ibland jobbar man ensam, ibland i grupp. Han tycker att man lär sig mycket om både sig själv och andra när man utvecklar pro...

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Michael Nordvall

Utskriftsversion

Prenumerera på nyheter

Prenumerera på våra nyheter som RSS-flöde: Nyheter