Forskare möts om extremt skalbara datorsystem

[2018-09-27] Nyligen har projektet NLAFET hållit ett möte vid Institutionen för datavetenskap vid Umeå universitet med deltagare från samtliga fyra parter i projektet.

NLAFET är ett högprofilerat forskningsprojekt (RIA) för extremt skalbara datorsystem, finansierat av Europeiska kommissionen inom sektionen Future and Emerging Technologies (FET), inom ramen för Horizon 2020, vilket är EU:s ramprogram för att finansiera forskning och innovation.

NLAFET-projektet koordineras av Umeå universitet med internationella partners från University of Manchester (UNIMAN), Storbritannien, Institut National de Recherche en Informatique et Automatique (INRIA), Frankrike samt Science and Technology Facilities Council (STFC), Storbritannien.

Läs mer om NLAFET och mötet i Umeå.

Foto ovan: Angelika Schwarz, UmU, Lars Karlsson, UmU, Bo Kågström, UmU, Iain Duff, STFC-RAL, Lennart Edblom, UmU, Jack Dongarra, Manchester (UNIMAN), Pierre Blanchard, UNIMAN, Sebastian Cayrols, STFC-RAL, Simplice Donfack, INRIA, Mirko Myllykoski, UmU, Florent Lopez, STFC-RAL, Stojce Nakov, STFC-RAL, Mawussi Zounon, UNIMAN, (saknas Mahmoud Eljammaly, UmU).

Redaktör: Mikael Hansson

Adress till nyheten: