Jennifer Sjögren gästar Naturhistoriska riksmuseets Instagram

[2018-10-02] Jennifer Sjögren läser tredje året på Digital medieproduktion (DMP) och befinner sig just nu i Bradford på utlandsstudier, samtidigt gästar hon Naturhistoriska riksmuseets Instagram.

Naturhistoriska riksmuseet låter fotografer gästa deras Instagram, där varje gästande fotograf får publicera sina egna bilder under två veckor. Jennifer Sjögren som läser tredje året på DMP fick förfrågan om att gästa deras Instagram och svarade självklart ja.

– Jag fick en förfrågan i mitt kommentarsfält på en utav mina bilder på Instagram. De tyckte att min syn på naturen och mina foton skulle passa på deras konto. Jag har följt deras Instagram väldigt länge för jag gillar att man kan finna många intressanta och inspirerande konton där. Det är också fint att de som gästar berättar mer om sig själv och sina intressen, lite som att följa en biografi i miniformat.

Jennifer har ett stort intresse för natur och foto, hon började fotografera efter att hon skadat knäet och inte kunde satsa på fotbollen. Hon behövde något annat att göra och köpte en systemkamera för att lära sig fotografera. Tidsfördrivet blev en livsstil och nu tillbringar Jennifer mycket av sin tid utomhus med kameran i högsta hugg.

– När jag fotar försöker jag fånga de där magiska ögonblicken som man kan se både under en fjällvandring vid mäktiga berg men också i gläntan bakom huset. Jag vill inspirera till mer äventyr men också till att ta in nuet mer i vardagen.

Det har gått en vecka av Jennifers gästande på Naturhistoriska riksmuseets Instagram och responsen har varit väldigt fin.

– Det är en superbra stämning överlag i allt som händer på deras Instagram, jag har fått väldigt fin respons av de som följer kontot. Sen känner man självklart lite press då man vill dela sina bästa bilder och historier, men det har varit väldigt kul. Nu ser verkligen framemot resterande dagar.

Följ Jennifers två veckor på Naturhistoriska riksmuseets Instagram här.
Kika även in på Jennifers egen Instagram för att se fler foton från henne, här.

Foto: Jennifer Sjögren

Redaktör: Fanny Routovaara

Adress till nyheten:
http://www.umu.se/nyhet/.cid293288


Sidansvarig: Michael Nordvall

Utskriftsversion