Till umu.se

Nyheter

Marlene Johansson blir inkubatorchef

2017-06-30
Marlene Johansson blir vd för Uminova Expression, inkubatorn på Konstnärligt campus

Monsterfällor och futuristiska fordon – designstudenter visar examensprojekt

2017-05-24
Tänk en framtid där barn inte längre behöver frukta läskiga monster om natten. Tänk om NASA:s nästa fordon för att utforska Mars redan är designat – i Umeå. Tänk en morgondag då andningssvårigheter hos nyfödda i utvecklingsländer inte längre innebär livsfara. Den 1–2 juni presenterar avgångsstudente...

Babels torn – världens högsta 3D-utskrift
i sitt slag på gång i Umeå

2017-03-07
Med en 3D-skrivare som hänger fritt kan utskrifterna bli nästan oändligt höga, som Babels torn. Principen testas nu i ett pågående innovationsprojekt på Sliperiet i Umeå där man bygger ett torn som redan tros vara det högsta av sitt slag.

Räkmacka Deluxe bjuder in IT-branschen 22 mars

2017-02-28
Vårens första Räkmacka blir en Deluxe-variant där alla som läser IT-relaterade utbildningar på Umeå universitet är välkomna.

Brand på Sliperiet

2016-11-30
På tisdagen strax efter kl. 15 bröt en mindre brand ut i en av Sliperiet verkstäder. Byggnaden utrymdes och inga personer kom till skada, men under onsdagen ställs viss verksamhet in.

Ett nytt lab för det datadrivna samhället

2016-10-31
DIGSUMs externa styrelseledamot Thomas Kvist kommer att driva ett nytt samarbetsprojekt, finansierat av Vinnova, mellan Region Västerbotten, Umeå universitet och ett antal lokala partners. Projektet heter LADDS (LAb för det DataDrivna Samhället) och syftar till att etablera ett laboratorium för data...

Tvärvetenskaplig verkstad på Sliperiet genererade nya tankar

2016-10-24
En katastrofsituation, ett material och ett djur. Det var pusselbitarna i en ny pedagogisk modell med fokus på making som entusiastiska deltagare testade i en verkstad på Sliperiet den 19-20 oktober.

Sliperiet håller Fashionweek med filmvisning och föreläsning

2016-09-22
I samarbete med Umeå Fashion Week anordnar Uminova eXpression en visning av filmen Advanced Style samt en inspirationsföreläsning med Lotta Ahlvar.

Nyhetsarkiv


Sidansvarig: Michael Nordvall

Utskriftsversion